חדשות החלל
arrow-left
לחדשות החלל

הסכם עם סוכנות החלל הגרמנית לשיתוף פעולה בתחומי החלל

סוכנות החלל הישראלית
11.11.2015
חתימה על הסכם עם סוכנות החלל הגרמנית
חתימה על הסכם עם סוכנות החלל הגרמנית
סוכנות החלל הגרמנית (DLR) וסוכנות החלל הישראלית במשרד המדע חתמו היום, 11 בנובמבר, על הסכם שיתוף פעולה בין המדינות בתחום החלל האזרחי, בטקס חגיגי בתל-אביב. במסגרת ההסכם, שנחתם על ידי מנהל סוכנות החלל הישראלית מנחם קדרון וד"ר גרד גרופה סגן ראשת סוכנות החלל הגרמנית, ישתפו הצדדים פעולה בנושאי מחקר ופיתוח טכנולוגי לשימוש בחלל לרווחת האנושות. 
 
בין הנושאים שבהם יהיה ניתן לשתף פעולה: מחקרים משותפים בתחומי תצפיות כדה"א, משימות חלל, תקשורת, ניווט והחלל העמוק. ההסכם יאפשר שיתוף פעולה בין תעשיות החלל הגרמניות והישראליות,  חילופי מדענים, סדנאות וכינוסים משותפים, אפשרות לפיתוח רכבי חלל ולוויינים, חלליות, פעילויות חינוך, ועוד. מטרת ההסכם היא לספק תשתית לשיתוף פעולה בין הסוכנויות וממנו יגזרו בהמשך גם הסכמים לשיתוף פעולה בתכניות ספציפיות שעליהן יחליטו הצדדים. 
 
ההסכם האחרון עם הגרמנים נחתם בשנת 1995 וכעת, לאחר ביקור ראשת סוכנות החלל הגרמנית בישראל לרגל כינוס החלל העולמי באוקטובר האחרון, החליטו הצדדים לחדשו. שר המדע אופיר אקוניס אמר עם חתימת ההסכם: "אנו גאים שגם סוכנות החלל הגרמנית רואה בישראל שותף טבעי למחקר ופיתוחים בתחום החלל. ישראל הייתה ותישאר פורצת דרך. המדענים ואנשי תעשיות החלל משני הצדדים יוכלו להפיק רבות משיתוף הפעולה. חשיבותו של ההסכם איננה רק בעצם חתימתו אלא בעיתוי החתימה. ביום בו החליט האיחוד האירופי על סימון מוצרים ומטיל כתם מוסרי מהדהד על מצחה של אירופה, חותמות גרמניה וישראל על הסכם לשיתוף פעולה", הסביר אקוניס.
 
סוכנות החלל הגרמנית היא אחד הגופים המרכזיים הפועל כיום באירופה בתחום המחקר והפיתוח בחלל. אחד מפרוייקטי הדגל של הסוכנות הוא פיתוח ותפעול הגשושית "פילאה" שנחתה לראשונה בהיסטוריה על שביט, בנובמבר 2014.
 
ההסכם הנוכחי מצטרף לשורה של הסכמים שנחתמו בחודש האחרון בין סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע לבין סוכנויות חלל זרות, הכוללת הסכם שיתוף פעולה עם נאס"א, הסכם פיתוח התקן לבדיקת סביבת החלל עם סוכנות החלל הצרפתית, ושיתוף פעולה עם סוכנות החלל האיטלקית בתחום התצפיות על כדור הארץ. ובכך השלימה ישראל מהלך של חתימת הסכמים עם ארבע סוכנויות חלל מהמובילות במערב. הסכמים אלה מצטרפים גם להישג של צירוף ישראל לאחרונה לוועדת האו"ם לשימוש בחלל לצורכי שלום (COPUOS)