חדשות החלל
arrow-left
לחדשות החלל

שר המדע אופיר אקוניס: נדרש מתן סיוע ראשוני ודחוף לתעשיית החלל הישראלית

החשיבות האסטרטגית הטמונה בלווייני תקשורת מחייבת את ישראל לשמור על עצמאות תקשורתית שאינה תלויה בגורמים חיצוניים.

11.09.2016
"תחום התקשורת בחלל הוא תחום אסטרטגי". הלוויין עמוס בתעשיה אווירית לישראל | חלל תקשורת
"תחום התקשורת בחלל הוא תחום אסטרטגי". הלוויין עמוס בתעשיה אווירית לישראל | חלל תקשורת
בדיון בוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת שהתקיים היום (שני) אמר שר המדע אופיר אקוניס כי שיגר היום מכתב לראש הממשלה, לשר הביטחון ולשר האוצר לבחינת מתן סיוע ראשוני לתעשיית החלל הישראלית כבר בימים הקרובים.
 
בהמשך להחלטתו לגבש תכנית חלל לאומית לטווך ארוך לישראל בעקבות אבדן הלוויין עמוס 6, השר אקוניס אמר בדיון כי "ישנה חשיבות אסטרטגית בבנייה ובייצור של לווייני תקשורת תוצרת כחול-לבן. ישראל חייבת לשמור על עצמאות תקשורתית מלאה שאיננה תלויה בגורמים חיצוניים. אחד הפתרונות המידיים שיש לנקוט הוא התחלה מידית של ייצור לוויין חדש".
 
במכתב הועלתה דרישה שהמדינה תעמיד רשת ביטחון לחברות הרלוונטיות בתעשיית לווייני התקשורת של ישראל על ידי העמדת תקציב מידי לסוכנות החלל הישראלית במשרד המדע לצורך ביצוע הזמנה בשלב הראשון של רכיבים נדרשים לפיתוח לוויין תקשורת חדש. 
 
מנכ"ל משרד המדע פרץ וזאן הציג בוועדה את החשיבות האסטרטגית של לוויין תקשורת לישראל: "כיום, למדינת ישראל תלות כמעט מוחלטת במספר קטן של כבלים תת ימיים (אשר גם הם תלויים בגורמים חיצוניים). לווייני התקשורת בחלל הם האלטרנטיבה היחידה לשמירה על עצמאות תקשורתית. עצמאות זאת מאפשרת שליטה טכנולוגית, שמירה על קיום תקשורת בכל עת והתקנת רכיבים שונים אשר הכרחיים למערכת הביטחון".
 
יו"ר סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע פרופ' יצחק בן ישראל אמר בדיון כי מדינת ישראל צריכה לקבוע כי תחום התקשורת בחלל הוא תחום אסטרטגי ולא להשאירו בידי השוק הפרטי בלבד.
 
מהערכת מצב שקיימו נציגי סוכנות החלל הישראלית עם נציגי התעשייה האווירית עולה כי קיימת דחיפות במתן סיוע ראשוני כבר בימים הקרובים שיאפשר רכישה של רכיבי LLI - רכיבים חיוניים לבניית לוויין תקשורת אשר נדרש זמן ארוך ממועד הזמנתם ועד למועד הגעתם. עלות הרכיבים נאמדת בעשרות מיליוני שקלים.