חדשות החלל
arrow-left
לחדשות החלל

בצל הפסקת חלק ממימון החללית בראשית 2, SpaceIL תצא לגיוס נוסף

הפעילות החינוכית תמשיך וסוכנות החלל במשרד החדשנות הצהירה: "מחויבים לחלקנו בפרויקט הישראלי פורץ הדרך"

15.05.2023
Beresheet2 model
דגם הנדסי של נחתת בראשית 2. באדיבות SpaceIL

עמותת ספייס איי אל (SpaceIL) מעדכנת היום, כי חלק מהתורמים הראשיים למשימת בראשית 2, החליטו שלא להמשיך את השקעתם בפרויקט, בשל נסיבות שאינן קשורות בעמותה או מי משותפיה לפרויקט. העמותה מודה לתורמים על תמיכתם הנדיבה עד כה.

 

בשלוש השנים האחרונות עמלו עשרות עובדים ושותפים בארץ ובעולם כדי להגשים את חזון בראשית 2, במסגרתה תיבנה ותשוגר לירח החללית הישראלית השנייה. סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה גאה להיות שותפה במשימת ההמשך בראשית 2. אנו מחויבים לחלקנו בפרויקט הישראלי פורץ הדרך. המשרד רואה חשיבות רבה במיזם ובתרומתו הצפויה לביסוס מעמדה של ישראל כמעצמה של חדשנות, מדע וחלל. העמותה הודיעה כי תמשיך לעשות כל מאמץ על מנת להמשיך את מימוש חזון בראשית, ותפעל בהקדם לאיתור נתיבים חדשים למימוש המשימה. מנכ״ל ספייס איי אל, שמעון שריד, אמר כי אנו נמשיך לעשות כל מאמץ על מנת לממש את חזון בראשית 2, ונפעל בהקדם לאיתור נתיבים חדשים לביצוע המשימה.

 

מוריס קאהן, בשם התורמים הראשיים: "אנו מביעים את הערכתנו העמוקה להנהלה ולעובדי העמותה המסורים, המקצועיים וחדורי השליחות; אנו תקווה שבהובלתו המקצועית והמסורה של המנכ"ל שמעון שריד, הפעילות המבורכת של העמותה תימשך".
 

עלות משימת בראשית 2 מוערכת בכ-100 מיליון דולר והיא כוללת נחיתה כפולה בשני צידי הירח ומשימה מדעית-חינוכית ארוכת טווח מסביב לירח. כל אחת מ-3 החלליות (שתי נחתות וחללית אם) מתוכננת לשאת עימה ניסויים מדעיים פורצי דרך וחללית האם מתוכננת להמשיך להקיף את הירח כ-5 שנים ולהוות פלטפורמה לפעילות מדעית וחינוכית בארץ ובעולם, באמצעות חיבור מרחוק, יוכלו מיליוני תלמידים ממדינות שונות להשתתף במחקר מדעי בחלל העמוק. 

תגיות: