חדשות החלל
arrow-left
לחדשות החלל

נאס"א תשתתף בפרויקט החללית הישראלית הראשונה לירח

סוכנות החלל הישראלית, בשיתוף עמותת SpaceIL חתמו על ההסכם, שבמסגרתו יותקן מכשיר של נאס"א שיסייע בתקשורת החללית עם כדוה"א

3.10.2018
שר המדע אקוניס (מימין) וראש נאס"א ג'ים בריידנסטיין בביקור בישראל ביוני (צילום: חורחה נובומינסקי, לעמ)
שר המדע אקוניס (מימין) וראש נאס"א ג'ים בריידנסטיין בביקור בישראל ביוני (צילום: חורחה נובומינסקי, לעמ)
 
נאס"א וסוכנות החלל הישראלית במשרד המדע חתמו היום, 3 באוקטובר, על הסכם חדש שבמסגרתו תשתתף נאס"א במשימה של עמותת SpaceIL שצפויה לשגר חללית ישראלית ראשונה לירח בחודשים הקרובים. ההסכם נחתם היום בגרמניה, במהלך כנס החלל העולמי (IAC) ולרגל שבוע החלל העולמי שמצוין בישראל במגוון אירועים.
 
כחלק מההסכם, יותקן על החללית מכשיר מחזיר לייזר של נאס"א שנועד לסייע באיתור המיקום המדויק של החללית על הקרקע לאחר הנחיתה. נאס"א תאפשר ל- SpaceIL לקבל שירותי תקשורת עם החללית ואיכון לחלל העמוק באמצעות רשת אנטנות ענק של נאס"א, מה שיסייע בתקשורת של החללית עם כדור הארץ. 
 
שר המדע אופיר אקוניס אמר כי ״שיתוף הפעולה בין ישראל לבין ארה״ב הולך ומתחזק בכל התחומים וכך גם הקשר בין נאס״א לסוכנות החלל הישראלית. ישראל גאה להיות חלק מהמסע המחודש לירח ולקדם את היכולות הטכנולוגיות שלנו - בכל מקום״. 
 
ההסכם בא בעקבות ביקורו האחרון של ראש נאס"א ג'ים בריידנסטיין ביוני בישראל שבמהלכו חתם על מזכר הבנות עם סוכנות החלל הישראלית לקידום שיתוף הפעולה בין הסוכנויות ונפגש עם נציגי SpaceIl.  בריידנסטיין הצהיר במהלך ביקורו שעד שנת 2025 תקים נאס"א תחנת חלל סביב הירח ובפרויקט יהיו שותפות מדינות רבות.
 
בריידנסטיין אמר היום על ההסכם החדש כי "אני שמח להרחיב במסגרת ההסכם שנחתם את ההתקדמות בפעילות המסחרית בסביבת הירח. שותפויות חדשניות כמו אלו הן חיוניות ככל שאנחנו מתקדמים לחזרה לירח וליצירת הזדמנויות חדשות שם". 
 
מימין: ד
מימין: ד
 
במסגרת ההסכם שנחתם היום על ידי מנהל סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע אבי בלסברגר לבין  ראש נאס"א בריידנסטיין , ובנוכחות מנכ"ל עמותת SpaceIL ד"ר עידו ענתבי, בכנס החלל העולמי (IAC) בגרמניה, הוסכם גם כי נאס"א תקבל גישה לנתונים שיספק מכשיר המגנומטר שמותקן על החללית. המכשיר, שפותח בשיתוף מכון וייצמן למדע, יבצע מדידות של השדה המגנטי באתר הנחיתה של החללית. כמו כן, הלוויין לחקר הירח (LRO) ששיגרה נאס"א לפני עשור וסובב כיום את הירח, ינסה לצלם את החללית הישראלית כשהיא תנחת על הירח. 
 
מנכ"ל עמותת SpaceIL ד"ר עידו ענתבי אמר היום: "כמיזם פרטי שנולד כרעיון אמיץ כנגד כל הסיכויים, זהו כבוד גדול עבורנו שנאס"א רואה בנו שחקן ראוי בזירת החלל העמוק. כולנו תקווה שהחללית שלנו היא רק הסנונית הראשונה וכי יבואו משימות חלל ואתגרים טכנולוגיים נוספים בתחום. אני מאמין שלישראל יש פוטנציאל התפתחות רב בתחום החלל, במיוחד לאור הניסיון של התעשייה האווירית, כפי שבא לידי ביטוי בשותפותם במשימת SpaceIL".