לאן היינו מגיעים אילו היינו יכולים לטוס במהירות האור?

לאן היינו מגיעים אילו היינו יכולים לטוס במהירות האור?

טיסה לירח במהירות האור היא קפיצה קטנה: שניה ורבע ואתם שם. כיוון שמדובר במהירות כל כך אדירה, נדמה לנו שגם הטיסה ברחבי מערכת השמש תימשך מספר שניות, ממש כמו בסרטים. אבל אפילו מערכת השמש המוכרת שלנו היא שכונה די גדולה. רק כדי להגיע לכוכב הלכת צדק, שנמצא במסלול מעבר למאדים הסמוך אלינו יחסית, היה לוקח להגיע לפחות 35 דקות, במקרה הטוב. אם הוא היה ממוקם מעבר לשמש, היה לוקח לנו כשעה וחצי. 
 
כמה זמן היה לוקח להגיע ממרכז מערכת השמש לשוליה במהירות האור? הסרטון הבא מדמה טיסה שכזו. הפעילו אותו וכשתסיימו לקרוא (ואולי תכינו גם קפה בדרך), תבדקו לאן הגעתם במערכת השמש. 
 
 
 
לכן, במהירות האור, היה לוקח לנו להגיע לכוכב הקרוב ביותר, פרוקסימה קנטאורי, 4.2 שנים. כך למעשה נמדד המרחק אליו: 4.2 שנות אור, כלומר המרחק שלוקח לאור לעבור ב- 4.2 שנים.
 
ומה אם היינו בוחרים בכוכב לכת שקיימת סבירות מסוימת שהוא מתאים למחיית בני אדם, כמו Gliese 667Cc. כוכב לכת זה כבר נמצא במרחק של כ- 23 שנות אור. לשם השוואה, לו היינו רוצים להגיע אליו במהירות הגשושית המהירה ביותר בתבל, Helios2, היה לוקח לנו למעלה ממאה אלף שנה.
 
רוב כוכבי הלכת האחרים שהתגלו אף רחוקים יותר. ולכן, רבים מאמינים כי גם אם נפתח טכנולוגיית טיסה מהירה במיוחד, זה לא יעזור לנו: שעדיף ללמוד כיצד לחיות במאדים מאשר לצאת למסע כזה מיותר.
אבל בואו נניח לרגע שטיסה במהירות הקרובה למהירות האור תהיה אפשרית יום אחד... איך היה נראה הנוף מהחלון במהירות כזו?
 
שתף: