סקרני חלל
arrow-left
סקרנות אסטרונומית

השף חיים כהן מדגים: איך מכינים מנת פלאפל בחלל?

 
לאכול בחלל זה קצת כמו לאכול בזמן צינון כאן, בכדור הארץ: בתנאי מיקרו-כבידה, הנוזלים מצטברים בסינוסים והלשון מתנפחת, כך שחוש הטעם נפגם. זו הסיבה שאסטרונאוטים מקבלים מזון מתובל מאוד יחסית. מנות שנשלחות לחלל מלכתחילה מיוצרות כך שיהיו מתוקות להפליא, מלוחות להגזים, חמוצות להחריד, מרירות להרוג – או כל אלה גם יחד, בשילוב קולינרי שכאן על כדור הארץ היה ללא ספק מוגזם. 
 
אז מה אם היינו שולחים לחללית שף אמיתי שיכין לאסטרונאוטים ארוחה ישראלית מתובלת? מסתבר שזה לא כל כך פשוט לאכול ארוחה בחלל ובטח שלא קל  להכין אחת. 
 
לרגל שבוע החלל הישראלי, ביקשנו מהשף חיים כהן להדגים:
 
 
 
וזה לא הכל! כשאוכלים בחלל כל החוקים משתנים. חשבתם להוריד את האוכל עם קצת קולה? ובכן, כדאי שתהיו מודעים להשלכות. רוצים להבריח סנדוויץ' לחללית? זו עלולה להיות סכנה ממשית לכל הצוות! אבל יודעים מה? בואו נתחיל משאלה פשוטה אחת: 
 
האם בסעודת חלל אפשר להעביר את המלח? הקליקו על השאלה הבאה ותדעו.